انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰ و ۱۴۰۴ / آخرین اخبار

سیاسی 🔥 ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۲ دیدگاه

انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰ و ۱۴۰۴ / آخرین اخبار: تاریخ، پیش بینی و نتایج

انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰ : در این مطلب از بخش اخبار سیاسی وب سایت نایریکا به (انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴، انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۴، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۹۸، انتخابات مجلس ایران، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران ۹۸، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران سال ۱۴۰۰، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران سال ۹۸، نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴) می پردازیم.

این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰ و ۱۴۰۴ به روز می شود.

با ما همراه باشید.

تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰

سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران در یکی از جمعه‌های خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. در جریان این انتخابات هشتمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با آرای عمومی انتخاب خواهد گردید. طبق قانون اساسی، حسن روحانی، رئیس کنونی جمهوری اسلامی ایران، با توجه به دو دوره ریاست جمهوری پیاپی، در این انتخابات حق نامزد شدن را ندارد / ویکی پدیا

انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری 1400، انتخابات ریاست جمهوری 1400، انتخابات ریاست جمهوری 1404، انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۴، انتخابات ریاست جمهوری ایران 98، انتخابات مجلس ایران، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران ۹۸، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران سال 1400، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران سال 98، نتایج انتخابات ریاست جمهوری 1400، نتایج انتخابات ریاست جمهوری 1404

انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴، انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۴، انتخابات ریاست جمهوری ایران ۹۸، انتخابات مجلس ایران، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۴۰۰، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران ۹۸، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران سال ۱۴۰۰، تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایران سال ۹۸، نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴

فریدون عباسی کاندیداتوری خود را اعلام کرد

۱۴۰۰/۲/۸

رییس کمیسیون انرژی مجلس امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد./تسنیم


«رستم قاسمی» کاندیداتوری خود را اعلام کرد

۱۴۰۰/۲/۷

وزیر پیشین نفت صبح امروز برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کرد./تسنیم

بیانیه انتخاباتی رستم قاسمی:

اینجانب در پیشگاه خداوند متعال و ملت شریف ایران متعهد میشوم، چنانچه پس از یکسال نتوانستم برای اقتصاد و معیشت مردم گشایشی ایجاد کنم مسؤلیت ریاست جمهوری را واگذار کنم.


اسحاق جهانگیری کاندیدای اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ است/احتمال حضور لاریجانی در انتخابات

۱۳۹۹/۳/۱۷

اسماعیل دوستی، فعال اصلاح طلب در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

چیزی از احتمال حضور علی لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ نشنیدم، اما در عالم سیاست هر حرکت و تصمیمی محتمل است.

ظریف یک دیپلمات خوب است؛ اما به نظرم یک مدیر اجرایی برای اداره کشور نیست.

آقای جهانگیری شایستگی بیشتری برای ریاست جمهوری دارد و به نظرم کاندیدای اصلاح‌طلبان خواهد بود.


احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت می‌کند

۱۳۹۹/۳/۱۷

عبداللهی عضو شورای مرکزی و مسئول کمیته روابط عمومی حزب جمهوریت:

احمدی نژاد آمادگی این را دارد که در کارزار انتخاباتی ۱۴۰۰ شرکت کند، ولی باید از تایید شورای نگهبان اطمینان حاصل کند

از همین رو نیز نزدیکان او در تلاش هستند تا مقدمات تایید صلاحیت احمدی نژاد را فراهم کنند؛ من بیشتر از این نمی‌توانم توضیح دهم./باشگاه خبرنگاران


احتمال برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم در خرداد ۱۴۰۰

۱۳۹۹/۳/۶

معاون سیاسی وزیر کشور:

ما خرداد ۱۴۰۰ را به شورای نگهبان پیشنهاد کردیم و منتظر هستیم تا پاسخی به این موضوع داده شود.

انتخاب ۱۱ نماینده به انتخابات مرحله دوم کشیده شده است که تکلیف این تعداد از نمایندگان در روز ۲۱ شهریور ماه مشخص خواهد شد اما انتخاب میان دوره‌ای سه نماینده دیگر نیز همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود/ تسنیم


همچنین بخوانید

انتخابات ۱۴۰۰ بهانه ‌ای برای حذف قالیباف است ۱۳۹۹/۲/۲۸


وزیرکشور: مقدمات برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری در وزارت کشور آغاز شد/ تایید نتیجه انتخابات مجلس در تمام حوزه‌ها

۱۳۹۹/۲/۹

مقدمات کار انتخابات ریاست جمهوری از نظر اجرایی در وزارت کشور شروع شده است و آمادگی کامل برای برگزاری آن وجود دارد.

ما انتخابات الکترونیکی را تقریباً در این دوره در تمام ۲۱ فرآیند به غیر از شمارش آراء به کار گرفتیم و فقط در بحث شمارش آراء نتوانستیم با شورای نگهبان به هماهنگی برسیم و امیدواریم برای انتخابات پیش رو که میاندوره‌ای مجلس و ریاست جمهوری خواهد بود، بتوانیم این مرحله را نیز با شورای نگهبان نهایی کنیم.

در این خصوص آزمایش‌هایی را انجام دادیم که موفق بود و دستگاه‌های احراز هویت که موفق عمل کرد و امسال حتی یک گونه رأی تکراری نیز نداشتیم.


آیا علی لاریجانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می‌شود؟

۱۳۹۸/۹/۱۳

با کنار کشیدن علی لاریجانی از نامزدی انتخابات مجلس، گمانی‌زنی‌ها برای حضور او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ قوت گرفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی چند روز پیش در نشست خبری که با فعالان اقتصادی در قم برگزار شد، اعلام کرد که قصد حضور در انتخابات آتی مجلس را ندارد.

لاریجانی که یکی از سیاستمداران برجسته و شناخته شده کشور در سال‌های اخیر به شمار می‌رود، دوران موفقی را در فعالیت‌های سیاسی خود به ثبت رسانده است.

او که پیش‌تر مسئولیت‌هایی همچون وزیر فرهنگ و ارشاد، رئیس سازمان صداوسیما، دبیر شورایعالی امنیت ملی و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی داشته است، از سال ۸۷ یعنی دور هشتم مجلس شورای اسلامی تاکنون به عنوان نماینده مردم قم در سمت ریاست این مجلس فعالیت خود را در عرصه سیاست دنبال می‌کند.

اعلام لاریجانی مبنی بر عدم حضورش در انتخابات آتی مجلس، در حالی رخ داد که قبل از این، هیچ شخصی به صورت قطعی و رسمی از عدم حضور لاریجانی در انتخابات، صحبتی به میان نیاورده بود، اما برخی اتفاقات مانند احتمال قرار گرفتن زاکانی در لیست اصولگرایان، احتمال عدم حضور او در انتخابات مجلس را حداقل از حوزه انتخابیه قم و از جناح اصولگرایی پررنگ‌تر می‌کرد.

اگرچه نمی‌توان جایگاه اجتماعی او را در بین مردم کشور کتمان کرد، اما می‌توان پیش‌بینی‌ها را بر این داشت که حضور موفق او از سال ۸۷ تا امروز در جایگاه ریاست مجلس شورای اسلامی پس از حذف در مرحله اول نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۴، تا مدت‌ها او را از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دور کرد.

هرچند اخبار احتمال حضور علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری در همه ادوار این انتخابات او را همراهی می‌کرد، اما در سه دوره گذشته هرگز چنین تصمیمی از سوی او گرفته نشد.

لاریجانی پس از مجلس به کجا خواهد رفت؟

اعلام خبر عدم حضور لاریجانی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دو مسیر را پیش روی اذهان عمومی قرار داد. گروهی بر این باورند که او تصمیم دارد به صورت کامل از دنیای سیاست کنار بکشد که با توجه به حضور فعال او در ریاست سه دوره مجلس شورای اسلامی، کاملاً دور از ذهن به نظر می‌رسد.

در این میان، اما احتمالی که شاید پیش بینی خیلی از کارشناسان سیاسی کشور نیز باشد و احتمال آن بیشتر باشد، خیز لاریجانی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ است که با توجه به سوابقی علی لاریجانی در پرونده فعالیت‌های سیاسی خود به ثبت رسانده است، دور از انتظار تلقی نمی‌شود و این گزینه محتمل‌تر از گزینه قبل به نظر می‌رسد.

البته رئیس فعلی مجلس، در همایش بزرگداشت روز معلم در دانشگاه تربت حیدریه احتمال حضورش در انتخابات ۱۴۰۰ را تکذیب کرد و در واکنش به اشاره علیرضا حسینی، استاندار خراسان رضوی مبنی بر احتمال کاندیداتوری او در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: استاندار با مطلبی که بیان کردند، قصد جان ما را دارند، ما در این وادی نیستیم.

لاریجانی همچنین در نشست خبری ۱۰ آذر اعلام کرد که برنامه‌ای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارد، اما با این حال صحبت‌های برخی شخصیت‌ها، حل این معادله را با سختی دوچندان روبرو می‌سازد.

سیدحسین نقوی حسینی، نماینده اصولگرای مجلس دهم چند ماه پیش گفته بود: اینکه آقای لاریجانی اراده‎اش بر این است که در انتخابات ۱۴۰۰ کاندید ریاست جمهوری شود، یک چیز قطعی است. از اقدامات و فعالیت‎ها و رفت‌‎وآمدهایش مشخص است.

علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم گفته ‎بود: هر چند آقای لاریجانی صراحتاً نمی‌گوید که کاندیدای ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۰ است، اما این احتمال را رد نمی‌کند.

لاریجانی؛ اصلاح طلب یا اصولگرا؟

لاریجانی در انتخابات ۸۴ ریاست جمهوری و ۸۶ مجلس شورای اسلامی با حمایت اصولگرایان و در سال ۹۴ با حمایت اصلاح طلبان در این انتخابات‌ها شرکت کرد و مشخص نیست که اگر تصمیم حضور در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشد، توسط کدام حزب و جناح مورد حمایت قرار می‌گیرد.

اصلاح‌طلبان که در دوره قبل علی لاریجانی را در لیست امید خود قرار داده بودند، این بار تمایلی برای ائتلاف با دیگر جریان‌ها از خود نشان نداده‌اند. از سوی دیگر، علی لاریجانی که گفت بود بی‌نیاز از حمایت اصلاح‌طلبان است، عملاً خود را از پشتیبانی این جبهه محروم کرده است.

اصولگرایان نیز با پر کردن لیست شهر قم خود با اسامی شخصیت‌هایی مانند زاکانی، ذوالنور و امیرآبادی فراهانی، جایی برای حضور علی لاریجانی در لیست خود باقی نگذاشتند. مجتبی شاکری، دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در این خصوص گفته است: حرکت زیگزاگی نه‌تنها سودی برای لاریجانی ندارد بلکه شرایط سیاسی کشور را گنگ و مبهم می‌کند.

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا هم در خصوص تصمیم لاریجانی درباره حضور در انتخابات مجلس گفت: این تصمیم تاثیر جدی بر جریان اصولگرایی نخواهد داشت، چون همان‌طور که گفتم سال‌هاست که آقای لاریجانی با جریان اصولگرایی ارتباط سیستماتیک کاری نداشتند، بلکه بعضاً با جریان مقابل ارتباط داشتند.

یدالله طاهرنژاد، نماینده حزب کارگزاران در شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز چند هفته پیش گفته بود معتقد است لاریجانی برای کاندیداتوری منتظر دعوت یک جریان سیاسی است، ولی هیچ جریانی حاضر به دعوت و حمایت از او نیست.

پس از اعلام عدم شرکت علی لاریجانی در انتخابات مجلس یازدهم، محمد عطریانفر گفت: درباره آقای لاریجانی باید این را در نظر داشت که شرایط او نسبت به سال ۸۴ در کل فرق کرده است. به هر حال تجربه سه دوره ریاست مجلس کافی است تا او به عنوان یکی از نامزد‌های اصلی و شاخص انتخابات ۱۴۰۰ مطرح شود.

عطریانفر همچنین گفت: درباره همنشینی احتمالی لاریجانی با اصلاح‌طلبان می‌توان گفت اگر جریان اصلاح‌طلب نتواند به دلایل معلوم چهره‌های شاخص خود را به فضای انتخاباتی ۱۴۰۰ وارد کند، احتمال دارد حمایتی را که در سال‌های ۹۲ و ۹۶ از روحانی داشتند در انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم از علی لاریجانی به عمل بیاورند.

با توجه به مواضعی که دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا در قبال علی لاریجانی دارند، می‌توان این پیش‌بینی را داشت که چنانچه او قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را داشته باشد، با نظر به نوع نگاه اصلاح طلبان به او، لاریجانی به صورت مستقل وارد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد.

حال باید منتظر بود و دید که لاریجانی در فرصت کمتر از دو سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری آینده، چه اقداماتی را انجام خواهد داد و اینکه حضور او در انتخابات ریاست جمهوری مانند عدم حضورش در انتخابات مجلس به روز‌ها و ساعات پایانی قبل از ثبت‌نام نامزدها خواهد کشید یا خیر؟ / باشگاه خبرنگاران جوان


چه کسانی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شانس بیشتری دارند؟/ تحلیل نظرسنجی‌ها

۱۳۹۸/۸/۹

نظرسنجی‌هایی که موسسات و نهادهای مختلف برگزار می‌کنند اگرچه با محوریت میزان محبوبیت برگزار می‌شود ولی نشان می‌دهد چه کسانی یا چه گروه‌هایی می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری آینده دارای شانس بیشتری هستند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ طبق نظر سنجی های صورت گرفته در ماه‌های اخیر طیف حامیان دولت در صورت مشارکت حداکثری مردم دارای بیشتری شانس برای کسب کرسی ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ هستند. از میان افراد محبوب مطرح شده در نظر سنجی‌ها، اصلاح‌طلبان و اعتدالگراها با میانگین ۶۱/۸ درصد بالاتر از رقیب خود قرار دارند. میانگین رای منفی این طیف هم ۳۵/۶ درصد است.

اصولگرایان با احتساب محمود احمدی‌نژاد هم ۳۷/۷ درصد میانگین محبویت دارند و میانگین رای منفی آنها ۳۶/۵ در صد است و نشان می‌دهد در صورت مشارکت سیاسی مردم در انتخابات همچنان شانس چندانی برای رسیدن به ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ نخواهند داشت.

شرایط البته در حال حاضر متفاوت است، طبق نظرسنجی‌ها، در حال حاضر بسیاری از مردم تصمیم برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند و با این وضعیت این اصولگرایان هستند که می‌توانند با تکیه بر رای سنتی خود انتخابات را برنده شوند. این وضعیت قطعا پایدار نیست و شرایط در فاصله نزدیک به یک و نیم سال تا انتخابات تغییر خواهد کرد.

محمدجواد ظریف و محمدجواد آذری جهرمی محبوب‌ترین چهره‌های اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان هستند و اصولگرایان هم در پیشانی خود محمود احمدی‌نژاد و محمدباقر قالیباف را می‌بینند.

البته قاسم سلیمانی به عنوان چهره‌ای فراجناحی در همه نظرسنجی‌ها بیشتری محبوبیت را دارد ولی حضور او در انتخابات تقریبا بعید است و به همین دلیل از فهرست کاندیداهای احتمالی حذف شده است. محمدجواد ظریف هم که در رده دوم قرار دارد اعلام کرده در انتخابات پیش‌رو شرکت نخواهد کرد کمااینکه احتمال حضور محمود احمدی‌نژاد در رقابت انتخاباتی سال ۱۴۰۰ تقریبا بعید است و با توجه به رد صلاحیت او در انتخابات ۱۳۹۶، احمدی‌نژاد را نیز باید از دور خارج کرد.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بین جوانان، محمدجواد آذری جهرمی در صورت کاندیداتوری و تائید صلاحیت بیشترین محبوبیت را دارد و رقبای احتمالی او مثل مهرداد بذرپاش فاصله بسیاری با او دارند. اینکه این دو نفر کاندیدا می‌شوند یا نه و در صورت کاندیداتوری آیا احراز صلاحیت خواهند شد یا نه، هم بحث دیگری است. البته رای منفی آذر جهرمی بیشتر از مهرداد بذرپاش است ولی فاصله میزان محبوبیت به قدری زیاد است که بعید به نظر می‌رسد در صورت کاندیداتوری همزمان این فاصله جبران شود.

قطعا نظرسنجی‌های امروز مبنای درستی برای انتخابات یک و نیم سال آینده نیست ولی می‌تواند وضعیت حال حاضر کشور را نشان دهد، این شرایط البته در سال ۱۳۹۹ تغییر خواهد کرد و با توجه به شرایط کشور ممکن است نظر مردم نسبت به افراد مختلف تغییر کند. / برنا


فعال رسانه‌ای اصولگرا پیش‌ بینی کرد؛

۴ کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰

۱۳۹۸/۷/۳۰

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا در توئیتی ۴ کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰ را پیش‌ بینی کرد.

به گزارش اقتصادنیوز؛ محمد مهاجری در توئیتر نوشت:

«آنچه تا کنون از شواهد برمیاید آقایان حسین دهقان، سورنا ستاری،  آذری جهرمی و  قالیباف، نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ هستند، هرچند که قالیباف در روزهای آخر بازهم بنفع نامزدنهایی  اصولگرایان کنار می رود!

یک نفر هم هست که اگربتواند آغشتگی اش به پولهای ستاره مربع را پنهان کند،عاشق نامزدی است!» / اقتصادنیوز


احتمال نامزدی علی مطهری برای انتخابات ۱۴۰۰

۱۳۹۸/۲/۱۴

علی مطهری نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را تلویحا تایید کرد. مطهری در گفت وگویی که با سایت شفقنا داشته، در پاسخ به پرسشی در این باره گفته است: «بستگی به شرایط دارد. اگر احساس کنم آنجا جایی است که باید بیایم و ممکن است من رای داشته باشم، ولی کسی دیگر رای ندارد، در چنین شرایطی ممکن است حضور پیدا کنم».

مطهری در توضیح بیشتر از طرح برخی درخواست ها در این باره خبر داده و گفته است: «برای ریاست جمهوری که از بسیاری افراد درخواست بوده و هست، درباره من هم بوده است. صحبت هایی وجود دارد ولی من جایی وارد شده ام که احساس ضرورت کرده ام و احساس اینکه از غیر من برای این کار برنمی آید. فکر کرده ام این کار غیر از من برنمی آید و کسی دیگر نیست و باید وارد شد.

کاندیداتوری مجلس نیز به همین دلیل بود، من احساس کردم کارهایی می توانم انجام بدهم که از دیگران برنمی آید؛ بنابراین برای مجلس هشتم به همین صورت ورود داشتم و در مجلس نهم نیز اتفاقاتی افتاده بود که اگر نمی آمدم نوعی عقب نشینی تلقی می شد، چون اصولگراها من را از لیست حذف کرده بودند که آمدم و مستقل ورود کردم و رای آوردم یا برای نایب رئیسی وقتی احساس کردم که من رای دارم و اگر نیایم برخی از افرادی که احساس می کنم تندرو هستند ممکن است رای بیاورند، آمدم؛ بنابراین اگر کسی همفکر من بود و می دانستم رای می آورد، نمی آمدم، من اگر آزاد باشم، در مقام یک نماینده معمولی بهتر می توانم کار کنم؛ ولی حس کردم اگر نیایم تندروها می آیند و به همین دلیل آمدم.

در بحث ریاست جمهوری هم همین طور است. باید به شرایط آن روز نگاه کنیم و ببینیم چه افرادی در میان کاندیدا ها وجود دارند. افراد تندرو داریم یا افراد خوش فکری داریم که رای ندارند یا مثلا اگر احساس کنم آنجا جایی است که باید بیایم و ممکن است من رای داشته باشم، ولی کسی دیگر رای ندارد، در چنین شرایطی ممکن است حضور پیدا کنم».

مطهری سپس در توضیح گرایش سیاسی خود گفته است: «من نه اصولگرای مصطلح هستم و نه اصلاح طلب مصطلح؛ ولی از نظر لغوی و معنایی هر دو هستم و عقیده دارم همه باید همین طور باشند. هر دو بار خودشان اسم من را گذاشتند در مجلس هشتم، من درخواست نکردم در لیست امید هم خودشان درخواست کردند و خودشان گفتند اسم من را می گذارند و شاید خواستند از این نام استفاده کنند؛ اما اسم من در هر گروهی باشد من همیشه کار خودم را می کنم.

من مواضعی داشتم که گاهی اصولگرایان خوشحال شدند و اصلاح طلبان ناراحت بودند در مسائل فرهنگی و اعتقادی معمولا اصولگرا ها خوشحال هستند، ولی در مسائل اجتماعی و سیاسی و در بحث هایی مثل آزادی بیان بیشتر به اصلاح طلبان متمایل هستم. در حقیقت در هیچ گروه خاصی جا نمی گیرم، من از ابتدا همین طور بودم».

او در پاسخ به این پرسش که «ممکن است در این بین برخی تهمت هایی هم به شما وارد کنند» که گفته است «تهمت ها برای من مهم نیست».

مطهری همچنین در پاسخ به احتمال رد صلاحیت هم با اشاره به انتخابات های مجلس گفته است «دو دوره بود. اگر هم رد صلاحیت بشوم می گویم من آمدم دیگر. انسان وظیفه اش را انجام می دهد و انتظار مردم را برمی آورد. یک عده ممکن است انتظار داشته باشند امثال ما بیایند، ما هم می گوییم ما آمدیم؛ اما خب رد کردند دیگر… یک انسان سیاست مدار باید پوست کلفت باشد؛ شهید مطهری تعبیری دارد و می گوید مصلح واقعی کسی است که در مقابل توهین هایی که به شخص او می شود کرخت و بی حس است؛ اما نسبت به ضایع شدن حقوق مردم حساس است و آنجا ناراحت می شود.

امروز حمله به ما کم می شود؛ ولی در مجلس های هشتم و نهم و دوره آقای احمدی نژاد و بعد از ۸۸ حملاتی که به من شد به کمتر کسی شد. می گفتند باید اسم خودش را عوض کند و…؛ ولی برای من مهم نیست و میدان را به خاطر چنین چیزهایی خالی نمی کنم.

ولی اگر بدانم بود و نبود من در مجلس مهم نیست و کسانی هستند که کار من را انجام می دهند، شرکت نمی کنم. در مجلس نهم ما پیش آقای افروغ رفتیم و گفتیم بیایید کاندیدا بشوید و وجود شما مفید است. گفت اگر مثل شما خونسرد بودم می آمدم، ولی این طور نیستم و اگر به من این طور حمله کنند، می برم و عصبانی می شوم. اگر حساس باشند نمی توانند و دوام نمی آورند. درمورد ردصلاحیت هم انسان وظیفه خود را انجام می دهد، ما هم می گوییم آمدیم و رد کردند».

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
2 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments